Hoe te migreren?

• Stap 1. Download Thinknx UP Configurator hier .

• Stap 2. Klik op Openen -> Importeren en selecteer uw projectbestand (.erg)

Geëxporteerde projecten van de Classic Configurator hebben de extensie ".erg", terwijl Thinknx UP-projecten worden gedefinieerd door de extensie ".tup".

• Stap 3. Zodra het project is geopend, schik en wijzig de interface indien nodig.

Controleer na het importeren van een ".erg" -project altijd of alle objecten in het project correct zijn geïmporteerd.

• Stap 4. Klik rechtsonder in de Configurator om naar uw Thinknx-server te zoeken.

• Stap 5. Zodra de server is gevonden, klikt u op "Firmware-update" om het updatevenster te openen.

Een eenvoudige update van de server via de webinterface is niet voldoende om te migreren naar Thinknx UP. Het zoekt alleen naar de bijgewerkte versie van de Classic Thinknx (1.1.9.xx).

• Stap 6. Klik op "Zoeken naar updates" om online naar een beschikbare update te zoeken of plaats een bestand lokaal op de pc.

• Stap 7. Zodra de Thinknx UP-versie op het internet staat (1.1.10.xx), klikt u op "Download beschikbare internetversie". De versie is nu lokaal beschikbaar op de computer.

Download Update

Figuur 9: update downloaden

• Stap 8. Sluit de firmware-updater en open deze opnieuw.

• Stap 9. Zorg ervoor dat u "1.1.10.xx" leest naast de status "Lokaal beschikbaar".

• Stap 10. Klik op "Update lokaal beschikbaar" om de server naar Thinknx UP te migreren. Als dit is voltooid, geven de logboeken aan dat de server nu is bijgewerkt naar versie 1.1.10.xx.

Install Update

Figuur 10: update installeren

• Stap 11. Upload het project naar de bijgewerkte server

• Stap 12. Download de Thinknx UP-client:
  • Stap 13. Als het Envision-scherm wordt gebruikt, ga dan naar "Instellingen", selecteer het tabblad "Opties" en klik op de knop "Thinknx UP laden".

• Stap 14. Zorg dat Envision is bijgewerkt naar de nieuwste firmware.

Migratie van Classic naar UP kan een herstart van de Envision vereisen

• Stap 15. Geniet van Thinknx UP!